sc de Meent werd opgericht op 1 november 1991

Snooker in Flevoland kreeg pas een grotere bekendheid nadat het in 1985 mogelijk werd om hier de Engelse televisiezenders te ontvangen. We vielen met onze neuzen in de boter, want juist in dat jaar werd de meest zinderende WK-finale aller tijden gespeeld tussen meervoudig kampioen Steve Davis en de nieuwe kampioen Dennis Taylor. Het is een feit dat deze wedstrijd er debet aan was dat het snookeren in de lage landen juist razend populair werd. Te pas en te onpas werden er snookertafels geplaatst; ze waren niet aan te slepen!

Één van de locaties waar deze tafels terecht kwamen, was het vroegere uitgaanscentrum aan de Meent in Lelystad, met dezelfde naam. Een goede begeleiding voor deze jonge sport zat er echter niet in bij de exploitant. In een poging meer klanten te trekken plaatste hij in 1991 een briefje waarin geïnteresseerden werden opgeroepen tot het vormen van een groepje om op deze manier een betere bezettingsgraad van de tafels te creëren. Dit was de start,van wat een unieke vereniging in Nederland zou worden. Wij werden de eerste “officiële snookervereniging” in Nederland en zijn nog steeds de enige met een eigen clubgebouw, niet gebonden aan een commerciële locatie dus. Een aantal spelers van het eerste uur zijn nog steeds lid.

De verenigings geschiedenis kent een jaarlijkse groei en na de ingebruikname van ons eigen pand in 1999 zelfs een explosieve groei! Maar ook wij kennen natuurlijk onze ups en downs. Het grote succes dat wij behaalden met ons jeugdbeleid bracht de vereniging zelfs onder de aandacht van de wereldsnookerbond WSA. In 2005 waren wij de gastheer van de NK-junioren. De laatste jaren is ons ledenaantal stabiel. Wij zijn er trots op dat wij in 2016 ons zilveren jubileum mochten vieren en hopen op 1 november 2041 ons gouden jubileum te vieren. Wij hopen dit samen met de leden waar te maken en nog mooie geschiedenis te schrijven.


Kontakt zoeken met ons,

dat kan met een mailtje naar de:

(Wedstrijd)-Secretaris

sc de Meent en Media

 Twitter              Facebook  Website            Email